het Inspectiehuis facebook

BIM Zoetermeer

In de jaren '60 van de vorige eeuw werd Zoetermeer aangemerkt als groeikern van Den Haag. Sindsdien is Zoetermeer van een klein dorp uitgegroeid tot volwaardige stad. Ook vandaag de dag staat Zoetermeer niet stil. Wijken die in de jaren '70 deel waren van de uitbreiding worden nu vernieuwd. Vandaar dat er aardig wat bouwprojecten plaatsvinden in Zoetermeer.

In de bouw zijn vaak verschillende partijen tegelijk bezig aan hetzelfde project. Dit kan, ook in Zoetermeer, nogal eens voor problemen zorgen. Verschillende partijen werken immers met verschillende termen en definities. Bovendien wordt vaak met verschillende softwaresystemen gewerkt en komt het nogal eens voor dat er van verouderde informatie gebruikgemaakt wordt. Misverstanden kunnen tot problemen en vertragingen leiden. Dit kan bij bouwprojecten in Zoetermeer aardig in de cijfers gaan lopen. Steeds vaker wordt er echter gebruikgemaakt van BIM. BIM staat voor bouwwerkinformatiemodel en bestaat uit een centrale database en een 3D-model. Alle betrokken partijen kunnen hun softwaresysteem aansluiten op het BIM. Op deze manier werkt iedereen met dezelfde termen en definities en hebben alle partijen toegang tot actuele informatie. Omdat er precies aangegeven kan worden welke partij tot welke informatie toegang heeft kan gevoelige informatie worden beschermd.

Het BIM is een totaaloplossing voor elk bouwproject in Zoetermeer. Het 3D-model van het BIM kan namelijk zowel in de ontwerp-, bouw-, als gebruiksfase worden gebruikt. Ook bijvoorbeeld het onderhoud van een gebouw in Zoetermeer kan worden vastgelegd en gecoördineerd met behulp van het BIM. Hierbij is het wel van belang dat het BIM steeds wordt bijgewerkt. Daarom maakt Het Datahuis bij het implementeren van een BIM altijd duidelijke afspraken over het onderhoud van het model.

Bent u benieuwd naar wat Het Datahuis voor u in Zoetermeer kan betekenen op het gebied van BIM? Neem dan contact op!

Meer informatie? Bekijk onze pagina's over:

BIM Alphen aan den Rijn

BIM Gouda