het Inspectiehuis facebook

BIM Heerenveen

Hoewel Heerenveen naar inwonertal de vierde plaats van Friesland is behoort het niet tot de Friese elf steden. Heerenveen heeft nooit stadsrechten verkregen. Hoewel Heerenveen zich in de 19e eeuw begon te ontwikkelen bleef het een vrij klein dorp dat zich kenmerkte door lintbebouwing; Heerenveen was lange tijd vijf kilometer lang en één kilometer breed. In de jaren '70 van de 20e eeuw vond er echter behoorlijke uitbreiding plaats aan de westkant van Heerenveen. In de 21e eeuw werd er vervolgens aan de oostkant uitgebreid. Hierdoor heeft Heerenveen tegenwoordig een ovale vorm. De nieuwste woonwijk van Heerenveen is Skoatterwâld en is op dit moment nog gedeeltelijk in ontwikkeling. Bij de bouwprojecten in het Skoatterwâld heeft men gebruik kunnen maken van BIM.                                      

BIM biedt een aantal voordelen voor bouwprojecten in Heerenveen. De letters BIM staan voor bouwwerkinformatiemodel. Een BIM bestaat uit een centrale database waaraan een 3D-model van het bouwwerk is gekoppeld. Het voordeel van het BIM is dat alle partijen die bij het bouwproject in Heerenveen betrokken zijn zich op dezelfde database en hetzelfde 3D-model kunnen aansluiten. Hiervoor hoeven ze niet over te stappen op speciale softwaresystemen; de huidige software kan simpelweg met een plugin worden verbonden met het BIM. Zo kan iedereen toegang worden verleend tot eenduidige en up-to-date informatie. Bovendien hoeven bouwtekeningen dankzij het BIM slechts een keer gemaakt te worden, vervolgens kunnen ze eenvoudig worden gedeeld. Het BIM biedt dus een aanzienlijk verhoogde efficiëntie voor bouwprojecten in Heerenveen. Er kan dus prettiger, sneller en goedkoper worden gewerkt.

Bent u benieuwd naar wat BIM kan betekenen voor uw project in Heerenveen? Neem dan contact op met Het Datahuis. Wij helpen u graag uw project te stroomlijnen door een goedwerkend BIM op te zetten. Met een BIM van Het Datahuis wordt uw bouwproject in Heerenveen een succes!

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

BIM Heemstede

BIM Hilversum