het Inspectiehuis facebook

BIM alblasserdam

In Alblasserdam wordt er met enige regelmaat gebouwd. Bij projecten in de bouw werken er vaak verschillende partijen tegelijkertijd aan een project. Hierdoor treden er soms misverstanden op, bijvoorbeeld doordat er gebruikgemaakt wordt van verschillende termen of definities. Dit kan in Alblasserdam tot aanzienlijke vertragingen leiden, en daardoor kunnen ook de kosten flink oplopen. Er wordt bij bouwprojecten echter, ook in Alblasserdam, steeds vaker gebruikgemaakt van een systeem waarbij dergelijke spraakverwarringen kunnen worden voorkomen: het BIM. BIM staat voor bouwwerkinformatiemodel en bestaat uit een centrale database en een daaraan verbonden 3D-model van het bouwobject.

Stel dat u voor uw project in Alblasserdam gebruikmaakt van een BIM, dan zijn alle partijen aangesloten op dezelfde database. Op deze manier werkt iedereen met dezelfde termen en definities. Bovendien hoeft niemand met verouderde informatie te werken; als de informatie in het BIM wordt bijgewerkt kunnen alle betrokkenen in Alblasserdam gebruikmaken van de nieuwe data. Doordat bij het BIM een 3D-model aan de database is gekoppeld is alle informatie over het bouwobject in Alblasserdam op een overzichtelijke manier beschikbaar. Dit betekent niet dat alle informatie die in de database staat ook daadwerkelijk zichtbaar is voor alle partijen. De opdrachtgever kan namelijk aangeven welke data wel en niet toegankelijk is voor de verschillende partijen. Zo kan gevoelige informatie worden beschermd.

Wilt u voor uw project in Alblasserdam een BIM laten opstellen? Dan is het aan te raden om een professional in te schakelen. Voor het goed werken van het BIM is het namelijk belangrijk dat te termen en definities goed in kaart worden gebracht. Bij Het Datahuis hebben we ervaring met het implementeren van het BIM. Wij kunnen u daarom op vakkundige wijze van dienst zijn bij uw project in Alblasserdam. Wilt u meer weten over wat wij voor u in Ablasserdam kunnen betekenen? Kijk dan verder op onze website, of neem contact met ons op.

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

BIM Beverwijk

BIM Alkmaar