het Inspectiehuis facebook

Bouwwerk Informatie Model

In de bouw werken vaak verschillende partijen tegelijk samen aan hetzelfde project. Om zo'n project in goede banen te leiden is het belangrijk dat de verschillende partijen toegang hebben tot uniforme en up-to-date informatie. Om dit te bewerkstelligen wordt er vaak gebruikgemaakt van een model. Het bouwwerkinformatiemodel (BIM) is hier een voorbeeld van.

Het bouwwerkinformatiemodel bestaat uit een centrale database waaraan een 3D-model van het bouwwerk is gekoppeld. Het bouwwerkinformatiemodel is hierbij geen vervanging van de software die door de verschillende partijen wordt gebruikt. In plaats daarvan wordt het bouwwerkinformatiemodel gekoppeld aan de bestaande softwaresystemen. Doordat alle verschillende partijen aan de centrale database van het bouwwerkinformatiemodel zijn gekoppeld, maken alle partijen gebruik van dezelfde informatie. Op deze manier wordt voorkomen dat er verwarring optreedt doordat partijen met verschillende definities of verouderde informatie werken. Daardoor kan er met het bouwwerkinformatiemodel aanzienlijk tijd en geld bespaard worden.

Het mooie aan het bouwwerkinformatiemodel is dat het niet alleen alle relevante informatie bevat, maar dat deze informatie ook toegankelijk is in een interactief 3D-model. Op deze manier is alle informatie op een toegankelijke manier beschikbaar. Overigens kan de beheerder van het bouwwerkinformatiemodel aangeven welke partijen toegang hebben tot welke informatie. Sommige informatie is gevoelig of irrelevant voor bepaalde partijen – met het bouwwerkinformatiemodel houdt u het overzichtelijk.

Wilt u een bouwwerkinformatiemodel laten opstellen voor uw project in de bouw? Dan bent u bij Het Datahuis aan het juiste adres! Wij hebben ruime ervaring met het opzetten van bouwwerkinformatiemodellen. Daardoor weten we waar op gelet moet worden bij het implementeren van een dergelijk model.

Op onze website kunt u meer informatie vinden over het BIM-model. Mochten er nog specifieke vragen zijn over het implementeren van een bouwwerkinformatiemodel, dan kunt u ons altijd telefonisch, per e-mail of via ons contactformulier bereiken.

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

Bouw informatie model

Voordelen BIM