het Inspectiehuis facebook

Bouwkundig tekenbureau

Een bouwkundig tekenbureau kan bouwkundig tekenwerk verzorgen voor verschillende fasen van een bouwproces. Het bouwkundig tekenbureau ondersteunt u bij uw ontwerp, en zorgt ervoor dat in elke bouwfase duidelijk is hoe het gebouw eruit moet komen te zien. Op deze manier zorgt een bouwkundig tekenbureau ervoor dat het bouwproces op een gestroomlijnde manier kan verlopen.

In verschillende situaties kan het voorkomen dat er een bouwtekening nodig is. Stel dat u een bouwvergunning wilt aanvragen bij de gemeente, dan is de kans groot dat u een bouwtekening moet overleggen. Voor het maken van zo'n bouwtekening kunt u terecht bij een bouwkundig tekenbureau.  Een bouwkundig tekenbureau is op de hoogte van de eisen die door overheidsinstanties aan een bouwtekening worden gesteld. De bouwtekening die u door het bouwkundig tekenbureau laat maken kunt u daarom bij uw aanvraag gebruiken.

Het is van de situatie afhankelijk welke details het bouwkundig tekenbureau in een bouwtekening moet verwerken. Zo kan in een bouwtekening vooral de constructie belangrijk zijn, of juist de aansluitingen van gas en elektra. Bij het maken van een bouwtekening houdt een bouwkundig tekenbureau hier rekening mee. Bovendien worden er vaak meerdere tekeningen gemaakt, waarin de verschillende aspecten van het bouwwerk in kaart worden gebracht.

Als u op zoek bent naar een bouwkundig tekenbureau kan het geen kwaad om contact op te nemen met Het Datahuis. In overleg met u kunnen wij kijken wat we voor u kunnen doen op het gebied van bouwkundig tekenen. Wij zijn ook specialist op het gebied van BIM, waarin bouwkundige tekeningen worden gecombineerd met een database, een 3D-model en invoegtoepassingen voor alle betrokken partijen in de bouw. Wilt u meer weten over het BIM, of over de diensten die wij als bouwkundig tekenbureau kunnen verlenen? Kijk dan verder rond op onze website of neem telefonisch of per e-mail contact met ons op.

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

Asbestinventarisatierapport

Bouwkundig tekenburo