het Inspectiehuis facebook

BIM Amsterdam

Bij projecten in de bouw is overzicht heel belangrijk. Gebrek aan overzicht zorgt immers nogal eens voor problemen. Bij bouwprojecten in Amsterdam werken meestal meerdere partijen tegelijk samen. Iedere partij heeft zijn eigen aandeel, maar het is wel belangrijk dat al deze aandelen op elkaar afgestemd zijn. Om dit te bewerkstelligen wordt er in Amsterdam steeds vaker gebruikgemaakt van BIM. Het BIM bestaat uit een 3D-model van het bouwwerk, waaraan een database is gekoppeld. Het BIM vervangt niet de afzonderlijke softwaresystemen van de verschillende betrokken partijen, maar verbindt deze. Zo kunnen alle partijen die betrokken zijn bij het bouwproject in Amsterdam gebruikmaken van hetzelfde model en dezelfde data.

Het BIM is niet alleen inzetbaar tijdens het bouwen, maar ook bij de andere fasen die het project doorloopt. Doordat het gebouw compleet in 3D wordt gemodelleerd kunnen eventuele ontwerpfouten nog voor de bouwfase in het BIM worden opgespoord. Zeker in Amsterdam kunnen op deze manier kostbare fouten voorkomen worden. Maar ook tijdens de gebruiksfase kan het BIM worden gebruikt. Na oplevering van het gebouw kan het BIM namelijk worden ingezet voor onderhoudswerkzaamheden en eventuele verbouwingen. Het is hiervoor wel belangrijk dat het BIM up-to-date wordt gehouden. Het Datahuis maakt daarom bij het implementeren van een BIM bij een project in Amsterdam altijd duidelijke afspraken over het onderhoud. Op deze manier heeft u het meeste profijt van het BIM.

Denkt u erover om gebruik te gaan maken van een BIM bij uw project in Amsterdam? Dan is Het Datahuis u graag van dienst. Voordat wij het BIM modelleren kijken we zorgvuldig naar de begrippen, termen en definities die bij uw project in Amsterdam worden gebruikt. Zo zorgen we ervoor dat u een BIM krijgt dat op een heldere manier inzicht geeft in de diverse aspecten van uw bouwwerk in Amsterdam. Heeft u vragen over wat wij precies voor u kunnen betekenen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

BIM Amstelveen

BIM Arnhem