het Inspectiehuis facebook

BIM Gouda

In Gouda worden regelmatig bouwprojecten uitgevoerd. Bij deze projecten wordt steeds vaker gebruikgemaakt van BIM. BIM staat voor bouwwerkinformatiemodel en bestaat uit een database en een interactief 3D-model. In de database zijn alle relevante gegevens van het bouwproject opgeslagen en in het 3D-model zijn al deze gegevens gemodelleerd. Omdat het gebouw dat in Gouda moet worden gebouwd in het BIM alvast wordt opgebouwd komen ontwerpfouten eerder aan het licht. Zo kunnen deze voor de bouw worden opgelost. Het BIM kan bij een bouwproject in Gouda op deze manier vertragingen voorkomen. Hierdoor werkt het BIM kostenbesparend.

Het BIM is bruikbaar voor alle betrokken partijen bij een bouwproject in Gouda. Hierbij is het BIM geen vervanging van huidige softwaresystemen, maar kunnen de softwaresystemen van de verschillende partijen eenvoudig worden aangesloten op het BIM. Op deze manier werkt iedereen met dezelfde definities en up-to-date informatie. Omdat bij het BIM alle partijen van één model gebruik kunnen maken hoeft hetzelfde niet meerdere keren getekend te worden. Ook dat kan flink in kosten schelen. Overigens kan bij het opstellen een BIM voor een project in Gouda vastgelegd welke partijen tot welke informatie toegang hebben. Zo kan gevoelige informatie worden beschermd.

Wilt u voor uw project in Gouda een BIM laten opzetten? Dan kunt u terecht bij Het Datahuis. Wij zijn ervaren met het implementeren van het BIM. Dankzij onze ervaring weten we welke haken en ogen er zitten aan het opzetten van een BIM. Wij kunnen u in Gouda daarom uitgebreid informeren over de mogelijkheden die het BIM u te bieden heeft. Als u met ons in zee gaat doen wij ons best om allereerst zo goed mogelijk de termen en definities die bij uw project in Gouda worden gebruikt vast te leggen. Door nauwkeurig te werk te gaan kan een spraakverwarring worden voorkomen en kunt u het bouwproces met het BIM gestroomlijnd laten verlopen.

Meer informatie? Bekijk onze pagina's over:

BIM Zoetermeer

BIM Alphen aan den Rijn