het Inspectiehuis facebook

BIM Almere

Almere is een bijzonder jonge stad. De eerste woningen in Almere werden opgeleverd in 1976. Sindsdien is Almere uitgegroeid tot een grote stad die tegenwoordig zo'n 200.000 inwoners telt. Nog steeds is Almere in groei – de gemeente biedt nog steeds ruimte voor bouwontwikkeling. Bij bouwprojecten heeft men nu echter een voordeel ten opzichte van 1976. Tegenwoordig kan met bij bouwprojecten in Almere namelijk gebruikmaken van BIM.

De letters BIM staan voor bouwwerkinformatiemodel. Zoals de naam al zegt is het BIM een model waarin de informatie over het bouwwerk te vinden is. Om de informatie op een goede manier toegankelijk te maken bestaat het BIM uit een 3D-model dat gekoppeld is aan een centrale database. In de database is alle informatie opgeslagen, en deze informatie is in het 3D-model toegankelijk. Het bijzondere van het BIM is dat dit model voor alle partijen in de bouw toegankelijk is. Dit betekent niet dat de verschillende partijen moeten overschakelen op dezelfde software. Bij een bouwproject in Almere kunnen alle partijen hun eigen softwaresystemen blijven gebruiken, en deze koppelen aan het BIM. Zo heeft iedereen toegang tot dezelfde informatie. Omdat er op deze manier met dezelfde termen en definities wordt gewerkt kunnen spraakverwarringen worden voorkomen.

Wilt u voor uw bouwproject in Almere gebruikmaken van BIM? Dan kunt u de expertise van Het Datahuis inschakelen! Wij helpen u graag bij het implementeren van een BIM. Om het BIM goed te kunnen laten functioneren is het belangrijk dat de verschillende begrippen, termen en definities die bij het bouwproject worden gebruikt zorgvuldig omschreven worden. Op deze manier kan de data op een eenduidige manier worden opgeslagen in het BIM. De specialisten van Het Datahuis dragen er vervolgens zorg voor dat het BIM bij uw project in Almere op een goede manier kan worden gebruikt en onderhouden, zodat u er ook na de bouwfase nog plezier van heeft.

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

BIM Alkmaar

BIM Amstelveen