het Inspectiehuis facebook

BIM Barendrecht

BIM wordt steeds meer gemeengoed bij projecten in de bouw; ook in Barendrecht wordt steeds vaker gebruikgemaakt van BIM. Een van de redenen hiervoor is dat het BIM een einde maakt aan de versnipperdheid van informatie. BIM staat voor bouwinformatiemodel en bestaat uit een database waaraan een 3D-model is gekoppeld. Doordat alle informatie over het bouwproject in Barendrecht in de database wordt opgeslagen en deze data toegankelijk is in het 3D-model, kan er efficiënter en overzichtelijker gewerkt worden.

Het 3D-model van het BIM zorgt ervoor dat alle informatie getoetst kan worden op conflicten. Zo kunnen bouwfouten eenvoudig worden opgespoord. Dit kan bij bouwprojecten in Barendrecht aanzienlijk kosten besparen. Wist u dat faalkosten vijf tot dertien procent uitmaken van de bouwomzet? Deze kosten kunnen met het BIM worden gereduceerd.

Wilt u een BIM laten opstellen voor uw bouwobject in Barendrecht? Dan kunt u terecht bij Het Datahuis. Wij zijn ons bewust van de haken en ogen die verbonden zijn aan het BIM en doen ons best om het BIM op zo'n manier op te stellen dat u er optimaal gebruik van kunt maken. Niet alleen doen wij eerst grondig onderzoek naar eenduidige termen en definities die de transparantie en bruikbaarheid van het BIM ten goede komen, ook maken wij duidelijke afspraken over het onderhoud van het BIM. U kunt het BIM namelijk na oplevering van het bouwobject in Barendrecht nog blijven gebruiken, bijvoorbeeld voor onderhoudswerkzaamheden of toekomstige verbouwingen. Het BIM is op die manier meer dan een set tekeningen; het BIM is een gebruiksmodel die u gedurende de hele levensloop van uw gebouw in Barendrecht kunt gebruiken.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die Het Datahuis u in Barendrecht te bieden heeft op het gebied van BIM? Kijk dan verder op onze website of neem contact met ons op.

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

BIM Arnhem

BIM Bergen op Zoom