het Inspectiehuis facebook

BIM Katwijk

Bij bouwprojecten in Katwijk wordt steeds vaker gebruikgemaakt van BIM. Dat BIM ook in deze kustplaats steeds populairder wordt is geen verrassing. BIM biedt namelijk ook in Katwijk enkele grote voordelen voor de bouw. De voordelen van BIM zitten hem erin dat het BIM een totaalmodel biedt. Het BIM kan gedurende de complete levenscyclus van een bouwwerk ingezet worden. Bovendien vereenvoudigt BIM de communicatie en kunnen met BIM spraakverwarring en fouten worden voorkomen.

Maar wat is een BIM dan? Een BIM, ook wel bouwwerkinformatiemodel, bestaat uit een centrale database en een daaraan gekoppeld virtueel 3D-model van het bouwobject. Alle informatie over het bouwobject word in de centrale database op een eenduidige manier ingevoerd en vervolgens is deze data toegankelijk in het 3D-model. Op het BIM kunnen alle partijen die betrokken zijn bij het bouwproject in Katwijk zich aansluiten. Zo heeft iedereen toegang tot dezelfde informatie. Omdat iedereen op deze manier gebruikmaakt van dezelfde termen en definities worden miscommunicatie en misverstanden beperkt. Daardoor kan er een hoop tijd en geld worden bespaard.

Met het BIM kan bovendien tijd en geld worden bespaard doordat bouwtekeningen nog slechts één keer gemaakt hoeven worden. In het BIM kunnen alle bouwtekeningen van het object in Katwijk immers voor alle partijen beschikbaar gemaakt worden. Niet alleen kunnen bouwtekeningen worden gedeeld, ook kunnen alle “lagen” van de verschillende partijen in het BIM worden geprogrammeerd. Zo kan nog voor de bouwfase worden gekeken of er geen conflicten optreden tussen de werkzaamheden van de aannemer, de loodgieter en de installateur.

Denkt u erover om bij uw bouwproject in Katwijk gebruikt te gaan maken van BIM? Dan kan Het Datahuis u daarbij helpen! Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden die BIM uw project in Katwijk te bieden heeft. Kijk voor meer informatie rond op onze website, of neem direct contact met ons op.

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

BIM Huizen

BIM Groningen