het Inspectiehuis facebook

BIM Leeuwarden

Leeuwarden is niet alleen de hoofdstad, maar ook met afstand de grootste plaats van Friesland. Met bijna honderdduizend inwoners heeft Leeuwarden een inwonertal dat meer dan twee keer zo groot is als dat van Drachten, de tweede grootste plaats van Friesland. In de jaren 60 werd er in een aantal wijken in Leeuwarden hoogbouw gebouwd. Recent is een gedeelte hiervan gesloopt. In de plaats hiervan worden nieuwe woningen gebouwd. Bij deze nieuwbouw kan in Leeuwarden gebruik worden gemaakt van BIM.

BIM heeft de bouw in Leeuwarden iets te bieden. De letters BIM staan voor bouwwerkinformatiemodel. Een BIM bestaat uit een centrale database waaraan een 3D-model van het betreffende bouwwerk is gekoppeld. Alle informatie over bouwwerk in Leeuwarden is in het virtuele model toegankelijk. Wat het BIM zo speciaal maakt is dat alle betrokken partijen zich kunnen aansluiten op dit model. Door middel van plugins kunnen de softwaresystemen van bijvoorbeeld de architect, de installateur en de aannemer aangesloten worden op het BIM. Zo heeft iedere partij die betrokken is bij het bouwproject in Leeuwarden toegang tot dezelfde, up-to-date informatie en hoeven tekeningen niet meerdere malen gemaakt te worden. Hierdoor kunnen misverstanden worden voorkomen en kan er een hoop geld en tijd worden bespaard.

Denkt u erover gebruik te maken van BIM bij uw bouwproject in Leeuwarden? Dan kan Het Datahuis u daarbij helpen! Wij hebben ervaring met het implementeren van BIM en weten waar de haken en ogen zitten. Wij helpen u graag bij het opzetten van een BIM waarmee uw project in Leeuwarden gestroomlijnd verloopt. Bij de oplevering van een BIM maken wij altijd duidelijke afspraken over het onderhoud. Zo kunt u ook na afronding van het bouwproject het BIM blijven gebruiken voor bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden en verbouwingen.

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

BIM Leidschendam

BIM Limburg