het Inspectiehuis facebook

BIM Bergen op Zoom

Bergen op Zoom heeft een bijzondere oude binnenstad dat tal van bezienswaardigheden telt. Een aanzienlijk deel van Bergen op Zoom is aangewezen als beschermd stadsgezicht. Aan dit gedeelte van Bergen op Zoom wordt onder meer een belangrijke stedenbouwkundige waarde toegekend. Men mag dus wel wat bewondering opbrengen voor degenen die dit oude gedeelte van Bergen op Zoom hebben gebouwd, zeker aangezien men destijds nog geen computerprogramma's had om het tekenwerk te vergemakkelijken. Wat dat betreft gaat het ontwerpen en bouwen van gebouwen tegenwoordig makkelijker – helemaal met de opkomst van het 3D-tekenen in BIM.

BIM staat voor bouwwerkinformatiemodel en is een totaaloplossing voor tekenwerk en communicatie binnen de bouw. Een BIM bestaat uit een centrale database waarin alle informatie over het betreffende bouwwerk is opgeslagen. Aan de database is een 3D-model van het bouwwerk gekoppeld, waarin alle informatie zichtbaar wordt gemaakt. Deze informatie kan worden gedeeld met alle partijen die bij de bouw van een object betrokken zijn. Omdat BIM de communicatie tussen verschillende partijen stroomlijnt wordt BIM steeds vaker toegepast bij projecten in Bergen op Zoom. Zo kan een BIM misverstanden voorkomen doordat alle betrokken partijen met dezelfde data en dezelfde termen en definities werken. Zo kunnen kostbare fouten worden voorkomen. Doordat in het BIM alle bouwfases zichtbaar kunnen worden gemaakt, kunnen ook bouwfouten snel worden opgespoord, nog voordat het object daadwerkelijk gebouwd wordt. Op deze manier kan veel geld worden bespaard, wat natuurlijk voor iedere opdrachtgever in Bergen op Zoom aantrekkelijk is.

Denkt u erover om gebruik te maken van BIM voor uw project in Bergen op Zoom? Dan kan Het Datahuis u wellicht van dienst zijn. Wij hebben ons gespecialiseerd in het implementeren van BIM. Daarom kunnen wij u met raad en daad bijstaan en ervoor zorgen dat u voor uw project in Bergen op Zoom straks een soepel werkend BIM heeft.

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

BIM Barendrecht

BIM Beverwijk