het Inspectiehuis facebook

BIM Arnhem

Arnhem is de enige stad in de Benelux met een trolleybusnetwerk. In dat opzicht is Arnhem een eigenzinnige stad te noemen. In het verleden waren trolleybussen in West-Europese steden vrij gebruikelijk, maar door de jaren heen zijn de meeste vervangen door trams of bussen met een verbrandingsmotor. Dit betekent echter niet dat Arnhem achterloopt of bang is om te veranderen. Dit is bijvoorbeeld te zien in het feit dat er bij bouwprojecten in Arnhem steeds meer gebruikgemaakt wordt van BIM. BIM staat voor bouwwerkinformatiemodel en koppelt de softwaresystemen van verschillende partijen in de bouw aan elkaar om op die manier efficiëntie te verhogen en de communicatie tussen verschillende partijen te verbeteren. Net zoals het trolleybusnetwerk in Arnhem nog steeds behouden blijft, kan iedere partij dus gebruik blijven maken van zijn eigen softwaresysteem.

Het BIM heeft een aantal eigenschappen waardoor het zo'n aantrekkelijk systeem is. Zo beschikt het BIM over een centrale database, waarop alle betrokken partijen bij het bouwproject in Arnhem aangesloten zijn. Op deze manier werkt iedereen met dezelfde uniforme data, waardoor misverstanden kunnen worden voorkomen. Daarnaast wordt alle data gemodelleerd in een 3D-model. Daardoor biedt het BIM helder inzicht in hoe het gebouw in Arnhem in elkaar zit. Bovendien kunnen op deze manier tijdens de ontwerpfase eventuele fouten snel worden opgespoord. Nog een voordeel van het BIM is dat het model ook na oplevering van het gebouw nog gebruikt kan worden, bijvoorbeeld voor registeren en bijhouden van onderhoud of eventuele verbouwingen.

Wilt u gebruik gaan maken van BIM bij uw bouwproject in Arnhem? Dan bent u bij Het Datahuis aan het juiste adres! Wij zijn u graag van dienst bij het implementeren van een BIM. Omdat wij weten welke haken en ogen er aan het opstellen van een BIM zitten, gaan wij op een grondige en vakkundige manier te werk. Wij zorgen ervoor dat u straks een bruikbaar en efficiënt BIM kunt gebruiken bij uw project in Arnhem.

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

BIM Amsterdam

BIM Barendrecht