het Inspectiehuis facebook

BIM Assen

Assen is in veel opzichten een bijzondere stad. Niet alleen is het de hoofdstad van Drenthe, maar het is ook lange tijd de snelstgroeiende gemeente van Noord-Nederland geweest. Vooral in de tweede helft van de twintigste eeuw groeide het bevolkingsaantal explosief; sinds 1960 is het inwonertal van Assen meer dan verdubbeld. Natuurlijk moeten al deze inwoners ook worden gehuisvest. Om dit mogelijk te maken is Assen steeds uitgebreid. Kort na de Tweede Wereldoorlog werden een aantal nieuwe woonwijken gebouwd, en ook in de decennia daarna werden er steeds nieuwe wijken toegevoegd aan Assen.

Bij bouwprojecten kan nog wel eens wat misgaan. Omdat er vaak veel verschillende partijen tegelijkertijd aan hetzelfde project werken kunnen er eenvoudig misverstanden onstaan die het project vertragen en voor financiële tegenslagen zorgen. Er is echter een oplossing die ook in Assen steeds vaker wordt toegepast: het BIM. De letters BIM staan voor bouwwerkinformatiemodel; dit model bestaat uit een centrale database en een 3D model die toegankelijk zijn voor alle betrokken partijen. Omdat iedereen hierbij met hetzelfde model werkt worden misverstanden over termen en definities geminimaliseerd. Bovendien is de informatie die wordt aangepast in het BIM direct toegankelijk voor alle partijen – zo werkt niemand meer met verouderde informatie.

Wilt u gebruikmaken van een BIM voor uw bouwproject in Assen? Dan is het een goed idee om in zee te gaan met Het Datahuis. Als BIM-specialist zijn wij op de hoogte van alles wat komt kijken bij het opstellen van een BIM. Voor uw project in Assen gaan wij daarom op een professionele manier te werk op het BIM op een zo effectief mogelijke manier te implementeren. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij u in Assen kunnen bieden? Kijk dan verder rond op onze website of neem telefonisch of per e-mail contact met ons op.

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

BIM Aalsmeer

Asbestinventarisatierapport