het Inspectiehuis facebook

BIM Amstelveen

Amstelveen wordt gezien als een bijzonder aantrekkelijke gemeente om te wonen. Inwoners van Amstelveen noemen de goede voorzieningen, de nabijheid van Amsterdam en het vele groen als redenen waarom Amstelveen zo'n prettige woonplaats is. Het is begrijpelijk dat Amstelveen vanwege zijn populariteit voortdurend in beweging is en groeit. Daardoor worden er in Amstelveen regelmatig bouwprojecten gestart.

Bij bouwprojecten in Amstelveen werken vaak meerdere partijen samen. Verschillende partijen maken vaak gebruik van verschillende benamingen en definities. Daarnaast worden er vaak verschillende softwaresystemen gebruikt die niet op elkaar aansluiten. Hierdoor kan het bij bouwprojecten in Amstelveen nog wel eens gebeuren dat er miscommunicatie optreed, of bijvoorbeeld bouwtekeningen meerdere malen getekend moeten worden. De efficiëntie van bouwprojecten kan echter verhoogd worden als er gebruikgemaakt wordt van BIM.

BIM staat voor bouwinformatiemodel en werkt als een verbinding tussen de verschillende partijen die betrokken zijn bij een bouwproject in Amstelveen. Het BIM bestaat uit een centrale database waaraan een 3D-model is gekoppeld. Het BIM vervangt niet de verschillende softwaresystemen, maar kan hieraan gekoppeld worden. Zo zijn alle partijen aangesloten op dezelfde informatiebron, en kunnen de tekeningen die in het BIM worden gemaakt met alle partijen worden gedeeld. Doordat bij het BIM informatie en bouwtekeningen op een effectievere manier kan worden gedeeld werkt het BIM sterk rendementsverhogend. Voorwaarde hiervoor is echter wel dat het BIM op een goede manier wordt geïmplementeerd.

Wilt gebruikmaken van een BIM voor uw project in Amstelveen? Dan kan Het Datahuis u daarbij helpen. Het Datahuis weet welke haken er ogen aan het BIM zitten. Daarom gaan wij bij het opstellen van een BIM op vakkundige wijze te werk om ervoor te zorgen dat u een BIM heeft waar u op een goede manier gebruik van kunt maken. Bent u benieuwd naar wat wij precies voor uw project in Amstelveen kunnen betekenen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

BIM Almere

BIM Amsterdam