het Inspectiehuis facebook

BIM Alphen aan den Rijn

Bij bouwprojecten in Alpen aan den Rijn werken meestal meerdere partijen samen. Omdat elke partij met zijn eigen specialisme bezig is kan het nog wel eens voorkomen dat er miscommunicatie optreedt. Deze miscommunicatie komt soms simpelweg voort uit het feit dat verschillende partijen met verschillende definities werken of doordat partijen werken met verouderde informatie. Het BIM brengt hier verandering in. BIM staat voor bouwwerkinformatiemodel en wordt steeds vaker toegepast bij projecten in Alpen aan den Rijn. Aan de basis van het BIM staat een centrale database. In deze database zijn alle definities vastgelegd en wordt alle data van het project bewaard. Aan de database is een 3D-model gekoppeld van het gebouw dat in Alpen aan den Rijn moet verrijzen. Alle betrokken partijen kunnen hun softwaresysteem aan het BIM koppelen. Op deze manier hebben ze toegang tot het 3D-model, waarin alle voor hen relevante informatie toegankelijk is gemaakt. Met het BIM kunnen misverstanden worden voorkomen – alle partijen werken immers met dezelfde up-to-date informatie. Hierdoor kunnen vertragingen bij de bouw in Alphen aan den Rijn worden voorkomen. Bovendien kunnen kosten worden bespaard op tekenwerk omdat alle partijen toegang kunnen krijgen tot het interactieve 3D-model.

Wilt u voor uw bouwproject in Alpen aan den Rijn een BIM laten opstellen? Dan bent u aan het juiste adres bij Het Datahuis. Met onze ervaring in het opzetten van BIM-modellen kunnen wij u op een snelle en effectieve manier van dienst zijn. Bij het opstellen van een BIM in Alphen aan den Rijn zorgen wij dat er duidelijke afspraken gemaakt worden over het onderhoud van het BIM. Ook na de bouwfase kan het BIM namelijk nog worden gebruikt, bijvoorbeeld voor onderhoud en verbouwingen. Het is daarom belangrijk dat het BIM steeds bijgewerkt wordt.

Wilt u meer weten over het BIM? Kijk dan rond op onze website, of neem telefonisch, per e-mail of via ons contactformulier contact met ons op.

Meer informatie? Bekijk onze pagina's over:

BIM Gouda

BIM Zoetermeer