het Inspectiehuis facebook

Voordelen BIM

Bij projecten in de bouw wordt steeds vaker gebruikgemaakt van BIM. BIM staat voor bouwwerkinformatiemodel en bestaat uit een database met informatie en een 3D-model van het bouwwerk. Het BIM is ideaal voor projecten waarin verschillende partijen samenwerken. Een van de voordelen van het BIM is dat  alle partijen aangesloten zijn op dezelfde database. De voordelen hiervan zijn dat alle partijen gebruikmaken van dezelfde definities en altijd toegang hebben tot up-to-date informatie. Omdat alle informatie gedeeld kan worden, kunnen bovendien kosten worden bespaard doordat dingen niet meerdere malen getekend hoeven te worden. Overigens vervangt het BIM niet de huidige softwaresystemen, maar kan het BIM gekoppeld worden aan de bestaande software. Zo kan elke partij van zijn eigen softwaresysteem gebruik kan blijven maken en toch van de voordelen van een centrale database en bouwmodel genieten.

Dat het BIM niet alleen bestaat uit een centrale database, maar er ook een 3D-model aan gekoppeld is, biedt een aantal voordelen Dit 3D-model biedt de voordelen dat informatie op een overzichtelijke manier gevonden kan worden. Bovendien kan de bouw met het 3D-model gesimuleerd worden. De voordelen hiervan zijn dat eventuele problemen hierdoor voor het bouwen herkend en voorkomen kunnen worden. Zo kan vertraging of zelfs stillegging van de bouw worden voorkomen en kan er een hoop geld worden bespaard.

Wilt u een BIM laten opstellen voor uw bouwproject? Dan kunt u goed terecht bij Het Datahuis. Wij hebben ruime ervaringen met het implementeren van het BIM. Daardoor bieden wij de voordelen dat wij weten welke haken en ogen er zitten aan het opzetten van een BIM. Hierdoor gaan wij op een vakkundige manier te werk, waarmee we een degelijk en bruikbaar BIM waarborgen. Voor meer informatie over het BIM kunt u terecht op onze website. Heeft u nog specifieke vragen over welke voordelen het BIM u te bieden heeft? Schroom dan niet om telefonisch, per e-mail of via ons contactformulier contact met ons op te nemen.

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

Bouw informatie model

Bouwwerk Informatie Model