het Inspectiehuis facebook

BIM Huizen

Hoewel Huizen van oorsprong een vissersdorp is kent het tegenwoordig een diverse bevolking. Huizen is diverse keren uitgebreid, zowel met villabuurten als met groeikernwijken. De laatste jaren wordt bij bouwprojecten in Huizen steeds vaker gebruikgemaakt van BIM. Dit is niet verwonderlijk, want BIM biedt enkele grote voordelen voor het bouwproces.

Een BIM is een combinatie van een centrale database en een daaraan gekoppeld 3D-model. Het 3D-model is virtueel toegankelijk en hierin kan alle data uit de database geraadpleegd worden. Wat het BIM voor bouwprojecten in Huizen zo aantrekkelijk maakt is dat alle partijen zich op dit model kunnen aansluiten. Door middel van plug-ins kunnen de softwaresystemen worden gekoppeld aan het BIM, waardoor elke partij gebruik kan maken van eenduidige en up-to-date informatie. Doordat iedereen op deze manier met dezelfde definities en begrippen werkt kan spraakverwarring en miscommunicatie worden voorkomen.

BIM biedt een totaaloplossing: het BIM kan worden gebruikt gedurende de gehele levencyclus van uw bouwwerk in Huizen. Tijdens de ontwerpfase kunnen de verschillende lagen van het bouwobject in het BIM worden geprogrammeerd. Hierbij kunnen eventuele fouten of conflicten nog voor de bouwfase worden gesignaleerd en opgelost. Op deze manier kan er veel tijd en geld worden bespaard. Ook als het bouwwerk af is kan het BIM nog worden benut. Zo kan het onderhoud van het bouwwerk in het BIM worden gedocumenteerd. Het BIM is op die manier het centrale informatiemodel voor uw bouwobject in Huizen.

Het Datahuis helpt u graag bij het implementeren van BIM. Dankzij onze ervaring met het opstellen van een goedwerkend BIM met eenduidige definities kunnen wij u als geen ander adviseren. Graag kijken wij samen met u naar de mogelijkheden die BIM biedt voor uw project in Huizen. Wilt u meer weten? Kijk dan rond op onze website of neem direct contact met ons op!

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

BIM Houten

BIM Katwijk