het Inspectiehuis facebook

BIM Hilversum

Bij bouwprojecten in Hilversum is er vrijwel altijd sprake van meerdere partijen die tegelijkertijd werken. Zo nemen de architect, de aannemer, de installateur en andere partijen allemaal een deel van het bouwproces voor hun rekening. Omdat er zoveel partijen samenwerken is het belangrijk dat er goed overzicht wordt gehouden zodat misverstanden of conflicten tijdig kunnen worden geconstateerd en waar mogelijk kunnen worden voorkomen. BIM kan hier een bruikbaar hulpmiddel in zijn. BIM staat voor bouwwerkinformatiemodel en bestaat uit een database en een virtueel 3D-model. Het bijzondere aan dit model is dat alle partijen zich hierop kunnen aansluiten. Zo is het mogelijk dat alle betrokken partijen bij een project in Hilversum gebruik kunnen maken van hetzelfde model. Omdat het BIM gebruikmaakt van een centrale database hoeft niemand meer met verouderde informatie te werken. Bovendien hoeven bouwtekeningen met het BIM slechts één keer gemaakt te worden, omdat ze vervolgens eenvoudig kunnen worden gedeeld. Zo kan er bij bouwprojecten in Hilversum een hoop tijd en geld bespaard worden.

Wat BIM zo bijzonder maakt is dat het model gedurende de gehele levenscyclus van een bouwwerk gebruikt kan worden. Tijdens de ontwerpfase kunnen de verschillende lagen van het bouwwerk in het BIM worden gemodelleerd, waarbij eventuele conflicten kunnen worden opgespoord. Dit voorkomt kostbare aanpassingen tijdens het bouwproces en ook vertragingen, die in Hilversum veel geld kunnen kosten, kunnen zo grotendeels worden voorkomen. Ook na afronding van de bouwfase kan het BIM nog worden gebruikt. Mits goed onderhouden kan het BIM worden ingezet voor onderhoud van het gebouw en eventuele latere verbouwingen.

Wilt u weten wat BIM voor uw project in Hilversum kan betekenen? Dan bent u bij Het Datahuis aan het juiste adres. Wij helpen u graag met het implementeren van een prettig en efficiënt werkend BIM. Zo maken wij samen uw bouwproject in Hilversum tot een succes!

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

BIM Heerenveen

BIM Hoofddorp