het Inspectiehuis facebook

Leidschendam is een plaats in Zuid-Holland en ligt gesitueerd tussen het stedelijk gebied van Den Haag en het Groene Hart. Leidschendam is daarom een prettige plek om te wonen voor wie in Den Haag werkt en ook houdt van rust en ruimte. Leidschendam is aangesloten op het Haagse tramnetwerk en de Rotterdamse metro. Tegelijkertijd is het pittoreske buitengebied vanuit Leidschendam binnen een paar minuten bereikbaar! Het is dus niet verwonderlijk dat Leidschendam nieuwe inwoners aantrekt. Dit is ook terug te zien in nieuwbouw die plaatsvindt.

Bij bouwprojecten in Leidschendam wordt steeds vaker gebruikgemaakt van BIM. BIM bestaat uit een virtueel 3D-model van een bouwwerk dat wordt gemodelleerd vanuit een centrale database. Het voordeel van BIM is dat alle partijen die betrokken zijn bij het bouwproject in Leidschendam zich kunnen aansluiten op hetzelfde model. Hierdoor werkt elke partij met dezelfde termen en definities. Dit kan miscommunicatie voorkomen en bespaart daardoor tijd en geld. Dankzij het BIM hoeven ook bouwtekeningen niet meer meerdere keren gemaakt te worden. De tekeningen en modellen van het bouwwerk in Leidschendam zijn immers voor iedere partij in het BIM toegankelijk te maken.

Het BIM zorgt niet alleen voor een verbinding tussen de verschillende betrokkenen bij een bouwproject in Leidschendam. Het BIM zorgt ook voor een constante factor gedurende de gehele levensloop van het bouwwerk. Vanaf de ontwerpfase tot en met de gebruiksfase kan het BIM worden gebruikt om het bouwwerk te monitoren. Bij de ontwerpfase kunnen eventuele conflicten worden opgespoord en bouwfouten worden voorkomen doordat alle lagen van de verschillende partijen in het BIM kunnen worden gemodelleerd. Tijdens de bouwfase is het BIM voor ieder betrokken partij een leidraad. En ook na afronding van de bouwfase kan het BIM worden ingezet voor het gebouw in Leidschendam, bijvoorbeeld voor het bijhouden van onderhoudswerkzaamheden.

Wilt u in Leidschendam gebruikmaken van BIM? Dan is Het Datahuis u graag van dienst!

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

BIM Limburg

BIM Leeuwarden