het Inspectiehuis facebook

BIM Emmen

Bij bouwprojecten in Emmen wordt steeds vaker gekozen voor BIM. De letters BIM staan voor bouwwerkinformatiemodel. Het BIM bestaat dan ook uit een 3D-model van het gebouw in Emmen, en hieraan is een database gekoppeld waarin alle informatie over het bouwwerk is opgeslagen. Het bijzondere aan het BIM is dat alle partijen die betrokken zijn bij het bouwproject in Emmen zich kunnen aansluiten op hetzelfde model. Dit betekent niet dat BIM de huidige softwaresystemen vervangt; door middel van plugins kunnen de verschillende softwaresystemen aangesloten worden op het BIM. Zo kan elke partij zijn eigen software blijven gebruiken en toch profiteren van de voordelen van een gemeenschappelijk informatiemodel.

Maar het BIM heeft nog meer bieden. Het BIM is namelijk een totaalmodel voor de gehele levensduur van een bouwwerk. Voor uw gebouw in Emmen kunt u het BIM inzetten vanaf de ontwerpfase tot en met de gebruiksfase. Omdat alle verschillende lagen van een gebouw in het BIM kunnen worden gemodelleerd kunnen eventuele fouten of conflicten in het ontwerp spoedig worden opgespoord. Zo kunnen veel bouwfouten worden voorkomen en aanzienlijke kosten worden bespaard! Maar ook na afronding van de bouwfase komt het BIM nog handig van pas. Zo kunt u het BIM gebruiken voor de onderhoud van uw gebouw in Emmen, of voor eventuele verbouwingen. Het enige wat hierbij wel van belang is, is dat het BIM up-to-date blijft. Het Datahuis maakt bij het opstellen van een BIM daarom altijd duidelijke afspraken over het onderhoud van het model.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die BIM u in Emmen te bieden heeft? Dan bent u bij Het Datahuis aan het juiste adres. Wij kunnen u alles vertellen over BIM en helpen u graag bij het opstellen van een BIM dat uw project in Emmen helpt te stroomlijnen.

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

BIM Ede

BIM Friesland