het Inspectiehuis facebook

BIM Ede

Ede is een middelgrote plaats in Gelderland, maar heeft wel de grootste bioscoopzaal van Nederland. Deze zaal telt maar liefst 1036 stoelen en bevindt zich in het CineMec-complex. Het bijzondere aan de CineMec is dat deze in een geluidswal is gebouwd. Omdat de bioscoopzalen goed geïsoleerd zijn kunnen deze met gemak als geluidswal dienen. Bovendien is het gebouw energiebesparend en wordt het daarom ook wat betreft duurzaamheid geprezen. Ede heeft dus wat bijzonders in huis, als het op vooruitstrevende architectuur aankomt!

In Ede wordt bij bouwprojecten ook steeds vaker gebruikgemaakt van BIM. Dankzij het BIM kan er vaak prettiger en efficiënter gewerkt worden. Het BIM, wat staat voor bouwwerkinformatiemodel, bestaat namelijk uit een centrale database waaraan een 3D-model van het bouwwerk is gekoppeld. Doordat alle partijen die betrokken zijn bij het project in Ede zich op het BIM kunnen aansluiten, werkt iedereen met dezelfde data en kunnen misverstanden worden voorkomen. Bovendien kunnen bouwtekeningen door middel van het BIM eenvoudig worden gedeeld, en hoeven dingen niet meerdere malen worden getekend. Op deze manier kan er bij projecten in Ede met BIM tijd en geld worden bespaard.

Wat bovendien bijzonder is aan BIM, is dat alle lagen van een gebouw in hetzelfde model kunnen worden gemodelleerd. Hierdoor kunnen conflicten tijdig in de ontwerpfase worden opgespoord. Zo kunnen bouwfouten worden voorkomen. Bouwfouten leiden vrijwel altijd tot vertraging, terwijl men in Ede bij bouwprojecten vaak strakke tijdschema's hanteert. Dat deze fouten kunnen worden voorkomen maakt het BIM bijzonder waardevol.

Denkt u erover om gebruik te gaan maken van BIM bij uw bouwproject? Dan doet u er goed aan om een specialist in te schakelen. Het Datahuis weet welke haken en ogen er aan het implementeren van een BIM zitten. Wij helpen u graag met het opstellen van een BIM waar u op een prettige en effectieve manier mee kunt werken.

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

BIM Dordrecht

BIM Emmen