het Inspectiehuis facebook

BIM Dordrecht

Bij bouwprojecten in Dordrecht wordt steeds vaker gekozen om gebruik te maken van BIM. Dat is niet verwonderlijk, want BIM biedt een aantal grote voordelen. Een BIM, oftwel bouwwerkinformatiemodel, bestaat uit een database waarin alle informatie over het gebouw in Dordrecht is opgeslagen en een hieraan gekoppeld 3D-model van het gebouw.

Het mooie van BIM is dat het een totaalmodel is dat bruikbaar is tijdens de gehele levensduur van uw bouwwerk in Dordrecht. Tijdens de ontwerpfase kunnen de verschillende lagen in het BIM worden gemodelleerd. Hierdoor kunnen eventuele ontwerpfouten in een vroeg stadium aan het licht gebracht worden; omdat bijvoorbeeld zowel de informatie van de aannemer als de installateur in het model kunnen worden verwerkt kan er op een heldere manier worden gecommuniceerd. Omdat alle betrokken partijen zich met BIM kunnen aansluiten op hetzelfde model kan iedereen met dezelfde informatie werken. Zo hoeft er tijdens de bouwfase niemand met verouderde informatie te werken en kunnen misverstanden worden voorkomen. Maar ook na afronding van de bouwfase kan het BIM voor uw gebouw in Dordrecht nog dienst doen. Het BIM kan namelijk worden ingezet bij het onderhoud en voor eventuele verbouwingen van uw gebouw in Dordrecht. Zo heeft u blijvend plezier van het BIM. Het is hierbij wel belangrijk dat het BIM structureel bijgewerkt wordt; als wij ergens een BIM implementeren maken wij dan ook duidelijke afspraken over de onderhoud van het model. Wij willen immers dat u zoveel mogelijk uit uw BIM kunt halen.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van BIM voor uw project in Dordrecht? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze professionals staan voor u klaar om een BIM te creëren waarmee u op een heldere en effectieve wijze uw werkzaamheden in Dordrecht kunt uitvoeren. Wilt u meer weten? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

BIM Den Haag

BIM Ede