het Inspectiehuis facebook

BIM Den Haag

De laatste jaren zijn er in het centrum van Den Haag in rap tempo hoge gebouwen neergezet. Zo heeft Den Haag in korte tijd een aanzienlijke skyline ontwikkeld. Dit soort bouwprojecten zijn complexe operaties; meestal werken er meerdere partijen tegelijkertijd aan hetzelfde bouwwerk. Hierdoor kunnen er nog wel eens misverstanden optreden, zeker als de verschillende partijen met andere softwaresystemen en andere termen en definities werken. Bij bouwprojecten, zeker in Den Haag, wordt er vaak met een strak tijdschema gewerkt; misverstanden leiden vaak tot vertraging, en dit kan flinke onkosten met zich meebrengen. Gelukkig zijn er oplossingen om miscommunicatie tegen te gaan. Zo wordt er ook in Den Haag steeds vaker gebruikgemaakt van BIM.

De letters BIM staan voor bouwwerkinformatiemodel. Een BIM bestaat uit een centrale database waaraan een 3D-model van het bouwwerk is gekoppeld. Het bijzondere aan het BIM is dat alle betrokken partijen zich op het model kunnen aansluiten. Hiervoor hoeft men niet over te schakelen op nieuwe softwaresystemen; door middel van een plugin kan het huidige systeem worden aangesloten op het BIM. Zo kunnen bij een bouwproject in Den Haag alle partijen werken met dezelfde data. Ook bouwtekeningen hoeven niet langer meerdere keren getekend te worden, omdat deze ook in het BIM gevonden kunnen worden. BIM kunnen bouwprojecten in Den Haag dus aanzienlijk efficiënter maken.

Overweegt u om gebruik te maken van BIM bij uw project in Den Haag? Dan kan Het Datahuis u daarbij helpen. Wij zijn specialist in het implementeren van BIM en dragen graag zorg voor een goed werkend model. Bij het opstellen van een BIM brengen wij zorgvuldig de termen en definities in kaart, zodat wij een transparant model kunnen ontwikkelen waarbij voor alle partijen duidelijk is wat waarmee wordt bedoeld. Ook maken wij met de opdrachtgever duidelijke afspraken over het onderhoud van het model. Zo kunt u in Den Haag ook in de toekomst nog gebruikmaken van het BIM.

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

BIM Delft

BIM Dordrecht