het Inspectiehuis facebook

BIM Capelle aan den IJssel

Bij bouwprojecten in Capelle aan den IJssel wordt de laatste tijd steeds vaker gebruikgemaakt van BIM. De letters BIM staan voor bouwwerkinformatiemodel; een BIM bestaat uit een centrale database en een 3D-model waarin alle gegevens van het bouwwerk opgeslagen en gemodelleerd zijn. Het BIM biedt bij bouwprojecten in Capelle aan den IJssel grote voordelen. In de bouw werken immers vaak verschillende partijen tegelijkertijd aan hetzelfde project. Hierbij kunnen er ook in Capelle aan den IJssel nog wel eens misverstanden optreden doordat de verschillende betrokken gebruikmaken van verschillende terminologie. Doordat bij een BIM alle partijen aangesloten kunnen worden op hetzelfde model maakt iedereen gebruik van dezelfde termen en definities. Bovendien is de informatie voor alle partijen up-to-date omdat deze centraal wordt bewaard en bijgewerkt. Het prettige aan het BIM is dat alle partijen hierbij wel hun eigen softwaresystemen kunnen blijven gebruiken; door middel van een plugin kan met de bestaande software toegang worden verkregen tot het BIM.

Maar het BIM biedt meer dan heldere communicatie tussen verschillende partijen. Het BIM is een totaalmodel voor de gehele levensduur van uw gebouw in Capelle aan den IJssel. In de ontwerpfase kunnen alle verschillende lagen van het bouwwerk in het BIM worden gemodelleerd. Hierbij kunnen eventuele bouwfouten tijdig aan het licht worden gebracht. Tijdens de bouwfase van uw gebouw in Capelle aan den IJssel kan het BIM natuurlijk worden gebruikt, maar ook na afronding van de bouw kan het BIM nog worden ingezet. Zo kan het BIM worden gebruikt om onderhoudswerkzaamheden bij te houden. Ook kan het BIM, mits goed bijgehouden, worden gebruikt voor verbouwingen in de toekomst.

Bent u benieuwd naar wat Het Datahuis voor u in Capelle aan den IJssel kan betekenen op het gebied van BIM? Kijk dan eens verder rond op onze website of neem contact met ons op!

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

BIM Breda

BIM Delft