het Inspectiehuis facebook

BIM Breda

In 2009 werd de binnenstad van Breda verkozen tot beste binnenstad van Nederland in de categorie grote steden. De binnenstad van Breda wordt ondere andere geroemd vanwege haar gotische Grote Kerk en het oude stadhuis. Vroeger ging bouwen nog wel eens mis. Zo is de toren van de Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk in Breda in 1457 ingestort. Maak ook tegenwoordig worden er nog wel eens fouten gemaakt in het ontwerp van een gebouw, die pas tijdens of na de bouwfase worden ontdekt. Gelukkig kunnen deze fouten steeds meer worden voorkomen, in het bijzonder met het gebruik van BIM.

De letters BIM staan voor bouwwerkinformatiemodel; het BIM bestaat uit een 3D-model van een gebouw met daaraan verbonden een centrale database. In het 3D-model kunnen alle onderdelen van het gebouw worden gemodelleerd. Zo kunnen conflicten in het ontwerp tijdig worden gevonden en eventuele problemen worden voorkomen. Het is daarom niet verwonderlijk dat BIM ook in Breda steeds vaker wordt toegepast.

Omdat bij het BIM alle partijen gebruik kunnen maken van dezelfde database kunnen misverstanden worden voorkomen. Als u voor uw project in Breda gebruikmaakt van BIM kunnen namelijk alle betrokken partijen zich aansluiten op dezelfde database en gebruikmaken van hetzelfde 3D-model. Zo heeft iedereen toegang tot up-to-date informatie en hoeven dingen maar één keer getekend of gemodelleerd te worden. Dit maakt de communicatie makkelijker, transparanter en efficiënter.

Het bijzondere aan BIM is dat het model gedurende de gehele levensduur van het gebouw gebruikt kan worden, van de ontwerpfase tot en met wanneer het gebouw in gebruik is. Ook voor onderhoudswerkzaamheden kan het BIM namelijk worden gebruikt. Zo biedt het BIM een totaaloplossing voor uw gebouw in Breda. Bent u benieuwd wat Het Datahuis hierbij voor u kan betekenen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

BIM Bodegraven

BIM Capelle aan den IJssel