het Inspectiehuis facebook

BIM Bodegraven

In 1870 brak er in Bodegraven een grote brand uit die meer dan honderd huizen afbrandde. Door de brand waren 130 gezinnen in Bodegraven dakloos geworden. Gelukkig kon Bodegraven vrij snel weer worden opgebouwd, onder andere doordat er een landelijke collecte gehouden werd. In 1870 kon men echter nog geen gebruikmaken van BIM – tegenwoordig wordt BIM steeds vaker toegepast bij bouwprojecten in Bodegraven. Wat is BIM, en wat zijn de voordelen van BIM voor uw project in Bodegraven?

Bij bouwprojecten werken vaak meerdere partijen tegelijk aan hetzelfde project. Omdat alle partijen met hun eigen termen en definities en verschillende softwaresystemen werken, komt het nog wel eens voor dat er misverstanden optreden. Dit soort misverstanden kunnen in Bodegraven behoorlijke vertragingen en daarmee samenhangende financiële tegenslag opleveren. BIM biedt hierin perspectief. BIM staat voor bouwwerkinformatiemodel en bestaat uit een 3D-model van het bouwwerk met daaraan verbonden een centrale database. In de database is alle informatie van het project in Bodegraven opgeslagen. Het bijzondere van BIM is dat alle betrokken partijen aangesloten kunnen worden op dezelfde database en hetzelfde model. Zo kan spraakverwarring worden voorkomen en werken alle partijen met dezelfde data en hetzelfde model.

Het BIM is een model voor de gehele levensduur van uw bouwwerk in Bodegraven. Van de ontwerp- tot de gebruiksfase kan het BIM worden gebruikt om uw gebouw te modelleren. Ook als uw gebouw opgeleverd is, kan het BIM worden gebruikt voor onderhoudswerkzaamheden en eventuele verbouwingen. Hierbij is het wel belangrijk dat het BIM up-to-date blijft. Het Datahuis maakt daarom altijd duidelijke afspraken over de onderhoud van het BIM. Op die manier kunt u maximaal profijt hebben van het BIM voor uw gebouw in Bodegraven.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij u in Bodegraven kunnen bieden op het gebied van BIM? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

BIM Friesland

BIM Breda